Kennisbase uitzendkrachten

Wat ga ik verdienen?

Back

Wat ga ik verdienen?

Ga jij als flexwerker aan de slag? Dan krijg je van My Flexwork een arbeidsovereenkomst, ofwel een contract. Hierin staat onder andere hoeveel loon je krijgt. Om te bepalen welk loon je krijgt, word je ingedeeld in een functie. Welke functie dit is hangt af van de werkzaamheden die je gaat verrichten. Maar ook je ervaring en de diploma’s die je op zak hebt tellen mee. Het loon dat in je contract staat is je brutoloon. Hier gaan nog verplichte kosten (premies en belastingen) vanaf. Het loon dat je uiteindelijk op je rekening gestort krijgt, is je nettoloon.

Krijg ik salarisstroken?

Heb je gewerkt? Dan stort My Flexwork het loon op jouw rekening. Bij iedere betaling ontvang je een digitale salarisstrook. Hierop kun je precies zien welke verplichte kosten er van je brutoloon zijn afgetrokken en welk bedrag je daadwerkelijk overhoudt. De arbeidsovereenkomst en de salarisstrook zijn geschreven in de taal die jij snapt. Het is namelijk belangrijk dat je weet wat de afspraken zijn, wat je brutoloon is en welke kosten van dit loon worden afgetrokken.

Wanneer krijg ik salaris?

Als je gewerkt hebt dan keurt de werkgever jouw uren goed. Dat doet hij aan het einde van elke gewerkte week. Na deze goedkeuring krijg je van My Flexwork de week daarna het afgesproken salaris op je rekening gestort. Je krijgt dus iedere week salaris en altijd vóór vrijdag 17.00 uur. Heb je een buitenlandse bankrekening opgegeven? Dan kan het soms wat langer duren voordat het geld op je rekening staat. De verwerkingstijd verschilt namelijk per land en per bank.

Heb ik recht op andere vergoedingen of declaraties?

Als flexwerker heb je alleen recht op andere vergoedingen of declaraties als de werkgever waarvoor je aan de slag gaat deze vergoedingen ook aan zijn vaste personeel geeft.

Was this helpful